Reiki betekent Universele Energie

Reiki is een balans tussen binnen en buiten

Reiki is de balans tussen binnen (Ki) en buiten (Rei). Dat voel je zelf, maar ook je omgeving merkt het. Je straalt het als het ware uit en al kan je dit niet verklaren, je kunt de energie wel ervaren. Ook ervaren onder andere kinderen en dieren de energie. De Reiki stroomt door de kleding heen. Reiki is een energie die heelt en het evenwicht tussen lichaam en het denken herstelt. Het vermogen voor het geven van de energie blijft altijd bestaan. Voor veel mensen is Reiki een stap naar binnen, naar de bron, wat vaak een ommekeer in hun leven betekent. Je kunt concreet ervaren dat je zelf contact kunt maken met je eigen genezende kracht en deze werkelijk door je handen voelen stromen!
Dr.UsuiDr.Usui

Oorsprong van Reiki

De oude geneeskunst van Reiki werd in Japan in het midden van de negentiende eeuw door Dr. Mikao Usui herontdekt en nieuw leven ingeblazen. Hij geloofde met heel zijn hart dat ieder mens contact kan krijgen met zijn eigen bron. Dr. Usui doceerde op een priesterschool in Japan. Op de vraag wat de oude geneeskracht van vroeger was, kon hij geen antwoord geven. Daarop besloot hij naar deze natuurlijke kracht op zoek te gaan. Na jaren ontdekte hij 2500 jaar oude formules en symbolen. Hij wist alleen nog niet wat deze betekenden. Hij zocht naar een manier hier inzicht in te krijgen. Dr. Usui ging in eenzaamheid op een berg 21 dagen mediteren. Hier kreeg hij inzichten en visioenen in de natuurlijke kracht van genezen. Deze kracht is doorgegeven en is via Phyllis Lei Furomoto naar Nederland gebracht.

Hoe kun je Reiki leren?

Reiki kun je leren in een korte cursus. Wanneer eenmaal het 'Reiki-kanaal' is geopend, dan stroomt de universele levensenergie spontaan uit de handen. Deze energie kan helpen bij lichamelijke klachten en kan bij emotionele klachten ondersteunen of gewoon de energie in jezelf beter laten stromen. Iedereen kan een Reiki cursus volgen, het is niet gebonden aan een religie of aan een religieuze stroming. Meer informatie over de cursus kun je hier vinden.