Anna Poppink

Reiki agenda Anna

Zomaar opeens

Mijn naam is Anna Poppink (1975). In 2002 vertelde ik aan een vriendin dat ik een Reikicursus wilde doen. Ik wist niet wat Reiki was: ik had er niet over gelezen en ook niet over gehoord. Maar dat ik het wilde, dat stond voor mij vast. 'Toevallig' vertelde deze vriendin dat zij net een Reikicursus had gevolgd. Ze gaf me de naam van Surya-Yvonne en ik gaf me op voor de cursus. Ik leerde wat Reiki was en genoot van het gevoel van de energie die via mijn handen stroomde.
Kapelletje in Kamilari, GriekenlandKapelletje in Kamilari, Griekenland

Toch verdergaan

Zonder er al teveel over na te denken gaf ik me een paar maanden later op voor een cursus Reiki II. Ik voelde dat het dieper ging, en ook daar genoot ik van. Na Reiki II was de kous voor mij af. Tenminste, dat dacht ik. Langzamerhand ging ik cursussen meedraaien met andere Reikimasters die door Surya ingewijd waren. Op hun vraag wanneer ik Reikimaster wilde worden, reageerde ik aanvankelijk met een ontkennend 'dat wil ik niet'. Ik voelde weerstand en verzet. Na een tijdje voelde ik diep van binnen dat ik het ergens toch wel wilde, maar ik hield mezelf voor dat ik er niet klaar voor was. Het heeft een tijdje geduurd voordat ik hardop uit durfde te spreken dat ik Reikimaster wilde worden. Uiteindelijk ben ik in mei 2006 op Kreta in een Grieks kapelletje ingewijd als Reikimaster.
Reiki inwijding KretaReiki inwijding Kreta

Ommekeer

Reiki heeft een ommekeer in mijn leven betekend. Het heeft mij dichter bij mezelf gebracht. Mijn intuitie is versterkt en ik ben meer op mijn gevoel gaan vertrouwen. Daardoor heb ik steeds meer het gevoel dat ik op mijn pad zit. Nog elke dag geniet ik van de energie die via mijn handen naar mezelf en naar anderen stroomt.