Joris van de Ven

Reiki agenda Joris

Mijn kennismaking met Reiki

Mijn naam is Joris van de Ven (1973). In 1996 kwam ik in contact met Reiki toen ik een behandeling kreeg op het laboratorium waar ik stage liep. Ik had het gevoel dat er iets in me werd aangeraakt, en het liet me niet meer los. Ik wilde er meer van weten en twee dagen later reageerde ik op een advertentie voor een Reiki cursus. Sindsdien is Reiki een deel van mijn leven waar ik zo aan gewend bent, dat het me soms verbaasd dat het er niet altijd is geweest.

Groei

Reiki is voor mij het begin geweest van veel veranderingen. Het belangrijkste is wel dat wat ik al die tijd al zocht in mezelf ligt. Ik ben meer gaan luisteren naar mijn gevoel en oorzaken van gebeurtenissen in mijzelf gaan zoeken. Na een aantal jaren besloot ik dat ik ook Reiki Master wilde worden, voor mijn eigen ontwikkeling en om zelf ook cursus te kunnen geven. In de zomer van 2006 ben ik tot Reiki Master ingewijd door Ton en Surya-Yvonne in een mooi kapelletje op Kreta (zie foto).

Eenvoud

Reiki betekent voor mij: beginnen mezelf echt te leren kennen. Ik ben meer op mezelf en mijn gevoel gaan vertrouwen, andere keuzes gaan maken. En het mooiste van Reiki vind ik dat het zo eenvoudig en direkt is. In 2010 heb ik ook de afstemmingen voor Reconnection gehad en geef ik hier sindsdien ook behandelingen mee. Zie voor meer informatie de Agendapagina.
Kapelletje te Kamilari (Kreta)Kapelletje te Kamilari (Kreta)
Na de Reiki inwijdingNa de Reiki inwijding