René Banus

Reiki agenda René

De weg naar Reiki

Mijn naam is René Banus (1970). In 1996 leerde ik Reiki kennen. Mijn toenmalige vriendin kwam op een dag thuis en vertelde dat ze Reiki had gedaan. Ze kon nu met haar handen energie doorgeven. Na een demonstratie van haar wist ik het: "Dit wil ik ook, hierop heb ik al een hele tijd gewacht." Ik heb me direct voor de eerstvolgende cursus aangemeld.

Op zoek naar meer

Ik ben altijd op zoek geweest naar 'meer'. Ik las bijvoorbeeld boeken over het leven na de dood en over Ufo's. Reiki was voor mij het eerste tastbare bewijs dat er 'meer' was. Iets wat ik zélf kon ervaren. Tijdens de eerste cursusdag, toen het verhaal van Usui en de ontstaansgeschiedenis van Reiki werd verteld, drong het tot me door: "Hiervan wil ik méér. Het hoogste wat er is." Dat dit betekende dat ik Reiki Master wilde worden en zelf deze cursussen zou geven, dat realiseerde ik me op dat moment nog niet.

Op weg naar mezelf

Nu ik Reiki Master ben, heb ik niet het gevoel dat ik het 'hoogste wat er is' heb bereikt. Ik heb juist sterker het besef gekregen dat ik nog aan het begin sta van een weg naar mezelf. Het geven van Reiki cursussen is voor mij een middel om dat te doen. Master inwijding (Groningen)

Reiki brengt me tot de essentie

Reiki is voor mij de meest zuivere manier om tot de essentie te komen, om contact te maken met jezelf. Ik geef de cursussen in de traditie van Usui systeem van natuurlijk genezen, omdat dit voor mij de meest directe vorm is.